Voordelen houten kozijnen

Het eerste voordeel van hout is de prijs. Houten kozijnen zijn stukken goedkoper in aanschaf dan aluminium of kunststof kozijnen. Daarnaast bespaart u geld aan onderhoud. Over de financiële voordelen kunt u meer vinden bij prijzen.

Uitstraling

Houten kozijnen bestaan er in allerlei soorten en maten. U kunt naast de hardheid van het hout verschillende soorten kiezen om de uitstraling te bereiken die u wilt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor hout dat van nature lichter of donkerder van kleur is. Verder is een van de grote voordelen van hout dat het makkelijk te verven is. U kunt uw kozijnen in elke denkbare kleur krijgen. Bovendien is het doodeenvoudig om zonder tussenkomst van een vakman zelf uw kozijnen in een andere kleur te schilderen.

Hout heeft van alle materialen de meest klassieke en warmste uitstraling. Er bestaat weliswaar kunststof met een houtlook, maar tegen het uiterlijk en het gevoel van echt hout kan dit niet op. Omdat geen plank hetzelfde is heeft elk kozijn een unieke houtnerf. Wilt u echt authenticiteit? Dan is er geen vervanging voor hout.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor houten kozijnen in uw huis? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan!